Vibratietherapie en de massage gun

Casper Doorn
Casper Doorn
5 juni 2021

Misschien heb je wel eens gehoord van het woord vibratietherapie. Vibratietherapie is een techniek die vaak wordt toegepast door fysiotherapeuten. Dit is vaak een techniek die fysiotherapeuten  inzetten om pijn te verlichten, ontspanning om de bloedsomloop te verbeteren. Om dit steeds bij een professional te doen zoals een fysiotherapeut kan het nogal oplopen in de kosten. Dit is vaak erg duur voor veel mensen, maar je kan ook gebruik maken van een massage gun. Een massage gun maakt gebruik van vibratietherapie, zodat je jezelf alle voordelen kan geven die je normaal bij een fysiotherapeut krijgt. Hieronder kan je meer lezen over het massage pistool en zijn voordelen.

Vermindering van pijn met een Massage Gun

Er zijn wereldwijd mensen die dagelijks last hebben van rugklachten, zoals pijn, stroeve en stijve spieren. Deze pijn wordt vaak als vervelend gezien en gelukkig kan hier nog wel wat aan gedaan worden. Mensen die veel last hebben van rugklachten gaan vaak op zoek naar een massage apparaat, omdat een fysiotherapeut of masseur erg duur kan zijn. Als je veel last hebt van je rug of een andere plek in je lichaam heb je vaak last van een dof gevoel in de spieren en je zal vaker spierkrampen ervaren. Dit zijn twee dingen die als erg vervelend gezien kunnen worden. Dit komt uiteraard ook omdat deze klachten vaak erg lang kunnen aanhouden en als hier niks mee gedaan wordt zal het ook niet weg gaan. De beste optie is vaak langs een professional gaan en kijken wat zij voor je kunnen doen. Je kan echter ook gebruik maken van het massage pistool voor een extra bootst van het spierherstel.

Spierherstel en vermindering van pijn

Een massage pistool zorgt voor een betere bloedcirculatie. Door verbeterde bloedcirculatie zorg je ervoor dat je lichaam meer voedingsstoffen naar spieren en wervels kan afvoeren. Ook zullen afvalstoffen beter afgevoerd worden, waardoor je minder last hebt van spierpijn en ontstekingen. De massage gun zorgt er ook voor dat je spieren los gemaakt worden en dit zal er weer voor zorgen dat je minder pijn ervaart.

Lees ook:  Wat een massageapparaat kan betekenen voor jouw spieren

Meer nieuws