Weer herstellen na je workout

Casper Doorn
Casper Doorn
13 november 2021

Je herkent het misschien wel: je bent gisteren gaan sporten en vandaag heb je super veel spierpijn. Meestal is dat wel een goed teken, want je spieren zijn zich aan het herstellen van die workout en je bouwt vaak ook nog eens tegelijkertijd spiermassa op. Ook wanneer je sport voor een bepaald doel, laten we zeggen afvallen, is dit een goed teken. Misschien ben je bezig met afvallen en wil je je spijsvertering verhogen. Je slikt hiervoor piperinox en dat in combinatie met sporten maakt dat je nog sneller afvalt en spiermassa opbouwt. De piperinox helpt je dus deels werken aan je nieuwe figuur, maar ook het sporten zal moeten. Sporten vind je niet altijd even leuk, want je hebt toch altijd weer die vervelende spierpijn daarna. Je lichaam moet herstellen en geeft dat op deze manier aan. Luister naar je lichaam en geef het misschien wat extra hulp.

Massageapparaat

Wanneer je de spierpijn van gisteren wilt verhelpen dan kun je eraan denken om een massageapparaat te gebruiken. Een massageapparaat helpt je spieren om te ontspannen en ze een verdiende massage te geven. Je hebt meerdere massageapparaten die je kunnen helpen. Zo heb je een voetmassage apparaat, maar ook een tens apparaat.

Voetmassage

Een voetmassage kan je na een intensieve workout helpen om je voeten te laten ontspannen. Een voetmassage apparaat kan in het stopcontact worden gestoken en heeft onderdelen die kneden, verwarmen, comprimeren, trillen of een combinatie van al deze dingen. Vaak heeft een voetmassage apparaat ook extra opties om je voeten goed te masseren. Een voetmassage apparaat geeft je voeten een hoogwaardige en effectieve massage, werkt ontspannend en er zijn genoeg instellingen. Zo heb je altijd een ontspannende massage na je workout die bij jou past.

Tens apparaat

Tens staat voor Transcutane Elektrische Nervus Stimulatie. De tens massage werkt op twee manieren. De tens blokkeert het signaal van spierpijn wat naar de hersenen gaat. Hierdoor gaan er dus minder pijnprikkels naar je hersenen. Daarnaast wordt het lichaam zelf aangezet tot het produceren van stoffen die een pijnstillende werking hebben. Een tens apparaat verlicht je spierpijn dus op een gemakkelijke manier en het apparaat werkt pijnloos.

Lees ook:  Waarom een massage helpt bij spierherstel

Meer nieuws