Massages en voeding voor sneller herstel van blessures

Casper Doorn
Casper Doorn
27 mei 2021

Mensen die een blessure hebben kunnen veel baat hebben bij het gebruik van een massage of massageapparaat. Of je nu sport of niet het kan altijd voorkomen dat je een blessure krijgt. Door je te laten masseren door een Fysiotherapeut, masseur of door gebruik te maken van een massageapparaat kan je het herstel van blessures bevorderen en versnellen. Veel mensen weten vaak ook niet hoe belangrijk voeding is voor het herstel van onze lichamen. Het is echter wel zo dat als je een blessure hebt je ook de juiste voeding moet consumeren, zodat je lichaam ook sneller kan herstellen. Door de juiste voeding te consumeren geef je, je lichaam juist de bouwstoffen om  zichzelf te gaan herstellen. Je kan dan oefeningen doen wat je wilt, maar als je niet de juiste bouwstoffen binnenkrijgt heeft het vaak ook geen zin. Hieronder lees je meer over het belang van massages en voeding bij blessures. Lees dus snel verder!

Het belang van massages bij blessures

Of je nu aan sport doet of niet een blessure kan je altijd oplopen. Als je een blessure hebt kan je altijd er voor kiezen om naar een masseur of fysiotherapeut te gaan. Zij kunnen je helpen in het herstel proces van je blessure. Als een masseur of fysiotherapeut je masseert zorgt dit ervoor dat de doorbloeding in je lichaam verbeterd wordt. Deze doorbloeding zorgt er dan ook voor dat afvalstoffen die zich vaak ophopen bij een blessure afgevoerd kunnen worden. Het afvoeren van deze afvalstoffen in je spieren zorgt ervoor dat je lichaam zich sneller kan herstellen. Het regelmatig masseren en behandelen van deze blessures kan er voor zorgen dat de klachten verminderd worden of helemaal voorkomen worden. Je kan er ook voor kiezen om naast een massage ook rekoefeningen te doen. Door rekoefeningen te doen kan je ervoor zorgen dat blessures voorkomen kunnen worden. Als we ouder worden, veel zitten of veel sporten kunnen spieren en gewrichten verstijven. Door regelmatig strekoefeningen te doen en het liefst zelfs dagelijks kan je veel blessures voorkomen.

Het belang van voeding

Veel mensen weten het niet of realiseren het zich gewoonweg niet. Als je een blessure hebt is het ook van belang om de juiste voeding binnen te krijgen. Door de juiste voeding binnen te krijgen geef je, je lichaam juist de bouwstoffen om ziektes, maar ook pijntjes, zoals blessures tegen te gaan. Als je de juiste vitamines, mineralen, eiwitten, vetten en koolhydraten binnen krijgt. Kan je je lichaam helpen bij het herstelproces. Met voedingsschema weet je precies wat er in je lichaam binnen komt. Het is niet eenvoudig om een voedingsschema te maken omdat je een bepaalde balans moet behouden, qua eiwitten, vetten en koolhydraten.

Een voedingsschema laten maken

Een voedingsschema maken is dus niet makkelijk om te doen. Het is zeker mogelijk om het zelf te doen, maar een makkelijkere optie is om het uit te besteden. Als je een voedingsschema door een professional laat maken kan je er vaak van uitgaan dat je de juiste verdeling in je voeding krijgt. De professional zal altijd rekening houden met je wensen en doelen. Ook zal hij of zij je een zo gebalanceerd mogelijk voedingsschema geven, zodat je ook kan genieten van je eten. Maar ook de juiste bouwstoffen in je lichaam krijgt gedurende de dag.

Lees ook:  Spierherstel bevorderen

Meer nieuws