Heb je erge last van je spieren en doet alles pijn, maar gaat het niet weg? Dan is een massage of een spieroefening goed voor jou. Het helpt je bloed beter te circuleren waardoor je spieren meer voedingsstoffen en vitamines krijgen. Hierdoor herstellen je spieren sneller en ben je weer gauw de oude. Na het sporten krijg je vaak spierpijn. Deze spierpijn is een teken dat je goed hebt gesport. Toch vinden veel mensen deze pijn niet verdraaglijk en willen er snel vanaf. Vandaar dat ze ook wel eens ademhalingstechnieken doen of yoga uitoefenen. Deze oefeningen helpen namelijk je verrekte spieren te versterken. Ook vergroot het de flexibiliteit van de spieren.

Yoga in Sittard

Het beoefenen van Yoga in Sittard helpt naast een massage goed voor de spieren. Ook zorgt het ervoor dat je zuurstofopname verbeterd wordt, je bloeddruk, je sterkte van je botten, je lichaamshouding en je raakt er ontspannen van. Je hebt verschillende soorten yoga die jou helpen te ontspannen net als een massage. De Hatha yoga is de klassieke vorm van alle yoga’s. Het geeft je meer energie en het verminderd de stress. Dit door een wisselde en dynamische houdingen te doen. Daarnaast heb je de Flow yoga. Deze  vorm van yoga is vergelijkbaar met Hatha yoga, maar dan een tikkeltje sneller. De Vinyasa yoga is een yoga waarbij er gelet wordt op de ademhaling hierdoor word je bloedcirculatie nog beter en zul je gaan merken dat het rekken van je spieren gemakkelijker gaan. Wil je je echt gaan focussen op de ontwikkeling van de spieren dan is Power yoga de beste oplossing voor je. Hierbij wordt namelijk de focus gelegd op spieren. De andere yoga soorten zijn meer gericht op het mentale gebied en de geest.

Yogales volgen

Wil je een van deze yoga stijlen uitproberen? Ga dan op zoek naar een yogales in Sittard bijvoorbeeld. Hier kun je vast en zeker een gratis proeflesje mee draaien en zelf ervaren hoe het is en of het je helpt met de last van je spieren. Het uitoefenen van yoga gaat altijd op een matje of een kleed. Verder is het gebruikelijk om kleding aan te doen die gemakkelijk en fijn zit. Het meenemen van wat water en een meditatiekussen is naar eigen keus, maar toch raden we je aan om wat water sowieso mee te nemen. Je lichaam verbruikt namelijk nog altijd energie en water helpt je bij het voorkomen van een dorstige en droge keel. Het verkoelt je lichaam en je bent minder buitenadem en uitgeput.

Spieren ontlasten

Je spieren zijn na een yogasessie in Sittard wel zeker ontlast, maar wat nog fijner zou zijn voor erna of voor de tijden wanneer je geen tijd hebt of als je geen fan bent fan yoga, dan zijn massageapparaten wel een oplossing. Hierdoor worden je spieren extra goed gemasseerd en voel je de druk en de vastigheid los komen. Wat je absoluut niet moet doen is rusten of weinig gaan bewegen erna, omdat het bewegen je spieren stimuleert en je juist sneller minder pijn ervaar. Zelfs als het hele erge pijn doet dan moet je je ook bewegen. Als je een fanatieke sporter bent en je gaat vaak naar de sportschool dan is dit ook erg belangrijk om te weten. Daarnaast is het wisselen van apparaten goed voor de verschillende spieropbouw. Toch moet je hiermee oppassen als sporter, want het kan zo zijn dat je moet wennen aan de apparatuur en je hierdoor spierpijn krijgt. Oefeningen die je niet veel in je dagelijkse leven doet zullen daarom ook moeilijker en pijnlijker zijn dan anderen. Wissel je dus teveel af dan kan het zijn dat je lichaam zich niet kan wennen aan bepaalde oefeningen en de spierpijn zal niet minder worden.

Lees ook:  Het belang van stretchen: wanneer en hoe je het beste kunt rekken

Meer nieuws