Wat te doen na het sporten?

Casper Doorn
Casper Doorn
11 april 2022

Sporten is een gezonde en ook vaak een leuke hobby voor veel mensen. De laatste jaren staan veel mannen en vrouwen uren lang in de gym om hun ideale lichaam te bereiken. Toch vergeten ze vaak dat er na het sporten belangrijke nazorg dient te zijn om er zeker van te zijn dat je spieren optimaal groeien en dat je de dag erna geen gigantische spierpijn hebt. Wil jij precies weten hoe jij het beste er voor kan zorgen dat je de volgende dag na het sporten je gewoon helemaal top voelt? Lees dan verder.

Cooling down

Het allerbelangrijkste en het vaak meest vergeten onderdeel van sport nazorg is het uitvoeren van een cooling down. Een cooling down doe je na het sporten. Je stretch je spieren dan en masseert er voorzichtig overheen. Je kunt hier het beste sport massage olie voor gebruiken. Met sport massage olie kun je fijn en gladjes over je spieren heen strijken. Dit is de belangrijkste stap om er voor te zorgen dat je de volgende dag niet met spierpijn op de bank ligt!

Voeding

Zorg ervoor dat je tot ten laatste dertig minuten na het sporten eiwitten binnen krijgt. Eiwitten zijn cruciaal voor de spieropbouw. Drink dus een koolhydraat rijke shake of eet een heerlijke omelet. Zorg ook dat je wat magnesium binnen krijgt. Magnesium zorgt ervoor dat je spiermassa herstelt en wordt verder gekweekt. In voeding zoals melk, amandelen, vis, sesam en avocado zit het mineraal magnesium veel in verwerkt. Wanneer je dus uit bent op een optimale spiergroei kun je deze stap niet overslaan!

sport massage olie

Supplement

Zorg dat je na het sporten ook een supplement inneemt als je geen grote eetlust hebt. Je hebt tegenwoordig verschillende supplementen die er voor zorgen dat jij veel koolhydraten, eiwitten en magnesium binnen krijgt. Zorg dat je dit ook maximaal dertig minuten na het sporten inneemt.

Rust

Wanneer je al deze stappen hebt ondernomen is het belangrijk dat je tenminste voor een paar uurtjes rust neemt. Ga lekker op de bank liggen met een leuke film, of ga lekker in een warm bad een boekje lezen. Je kunt er ook voor kiezen om een uurtje te gaan slapen. Je spieren herstellen namelijk het snelst in je slaap. Het allerbelangrijkste is gewoon dat je niet alleen jezelf maar ook je spieren genoeg rust geeft. Dit is vooral belangrijk als jij minstens drie keer per week sport. Het is niet gezond voor een mens om alleen maar te blijven sporten zonder rust te nemen. Wanneer je dit wel doet, zul je de kans op blessures bij je zelf ook aanzienlijk verhogen. Gun je zelf gezonde spieren en neem dus rust! Een goede manier van uitrusten is een massage nemen. Lees hier meer over de geschiedenis van massage.

Lees ook:  Hulp bij depressie

Meer nieuws