Kan een massage helpen bij het afvallen?

Casper Doorn
Casper Doorn
14 september 2022

Misschien klinkt het als een gek idee, maar niet alleen gezonde voeding en sporten kan bijdragen aan het verliezen van gewicht. Misschien is het idee van afvallen door middel van voeding niet helemaal jou ding. Of wil je niet naar een diëtist gaan. Helaas als je wilt afvallen moet er toch gelet worden op voeding en voldoende gesport worden. Massages kunnen wel bevorderende werking hebben bij het afvallen. Dit zijn echter geen massages die iedere masseur uit kan voeren. Daarom is het makkelijker om bijvoorbeeld een diëtist in Almere te vinden dan een masseur in Almere die deze behandeling kan uitvoeren. Ben je benieuwd wat zo’n massagebehandeling inhoud? Lees dan verder!

Een betere doorbloeding

Zo’n massage werkt niet alleen ontspannend, maar heeft ook effect op de functionaliteit van je lichaam. Een massage zorgt voor een betere doorbloeding. Zo kunnen afvalstoffen sneller uit het lichaam verdreven worden. Veel mensen die afvallen klagen over cellulitis. Dit zijn bobbeltjes in de huid waarin overtollige afvalstoffen opgeslagen zijn. Door middel van massages kunnen deze bobbeltjes sneller verdwijnen omdat de afvalstoffen sneller afgevoerd worden. Door een betere doorbloeding wordt de huid ook strakker en soepeler, win-win toch?

Verschillende soorten oliën

Een masseur beschikt over veel soorten oliën die verschillende werkingen hebben. Het is daarom verstandig om bij de masseur aan te geven wat je doel is met de massage. Dan kan de masseur een olie uitkiezen die hierbij de beste werking heeft. Het voordeel is namelijk dat door de massage de olie ook in diepere delen van de huid komt. Saffloerolie heeft bijvoorbeeld een bevorderende werking op de afvoer van afvalstoffen. Belangrijk is om na de verhandeling veel water te drinken zodat afvalstoffen nog sneller afgevoerd kunnen worden.

Een goed gevoel hebben

Het is mogelijk dat je meer doet eten omdat je ongelukkig of gestrest bent. Meestal wordt er dan gegrepen naar zoete of vette snacks. Dit komt omdat door de stof oxytocine. Deze geeft signaalstoffen in je hersenen laten af, die een gelukkig gevoel geven. Bij langdurige lichamelijke aanraking maakt het lichaam ook oxytocine aan. Door aanraking bij de massage geeft dit dus een geluksgevoel. De emotionele eetbuiten zijn hierdoor verleden tijd. Door de massage wordt afvallen dus gemakkelijker, omdat het ervoor zorgt dat je gelukkiger bent. Hierdoor kun je bijvoorbeeld gemakkelijker je dieet volhouden.

Afvallen doe je niet door alleen maar gemasseerd te worden. Het vereist ook lichamelijke beweging en een goede voeding. Massage geeft alleen een ondersteunende rol, omdat het voornamelijk de afvoer van afvalstoffen bevorderd.

Lees ook:  Wanneer heeft een massage het meeste effect?

Meer nieuws