Het komt vaak voor in Nederland; mensen die in een depressie zitten. Een depressie wordt voornamelijk gekenmerkt door een langdurige aanwezigheid van sombere gevoelens. Ook zorgt het ervoor dat je minder interesse hebt in je dagelijkse bezigheden en hobby’s. De oorzaken van een depressie zijn bij iedereen anders. Gelukkig zijn er in Nederland heel erg veel mensen die je kunnen helpen met deze vervelende ziekte. Maar je mindset is natuurlijk het allerbelangrijkste, gun deze namelijk wat rust.

Hoe zorg je voor ontspanning?

Iedereen ontspant op zijn eigen manier, dit kan door een rondje te wandelen, te gaan sporten, te mediteren onder de aluminium veranda of een lesje yoga te nemen. Het is in ieder geval heel erg belangrijk dat je af en toe rust neemt en gaat ontspannen. Als je namelijk te weinig ontspant, kan er een druk of depressie ontstaan.

Ontspanning draagt bij aan een gezond leven. De balans tussen inspanning en ontspanning is noodzakelijk om gezond te blijven en gezond te worden. Hierdoor ga je je namelijk goed voelen in je lijf. Onvoldoende ontspanning kan ervoor zorgen dat je je lichaam langdurig schade aanricht.

Voorbeelden van ontspanning

Het is als allereerste heel erg belangrijk om goed te slapen. Helaas is slaap het enige wat ervoor zorgt dat we energie opladen. Ook is het bewegen heel erg belangrijk. Het streven is om iedere dag 30 minuten in beweging te zijn. Beweging zorgt voor een goede bloedsomloop in je lichaam. Doordat je bloed beter stroomt, wordt het zuurstof ook goed verdeeld in je lichaam en worden de afvalstoffen eerder afgevoerd. Het gezond eten en drinken is ook heel erg belangrijk. Als je veel ongezond voedsel eet, kan je lichaam je stresshormonen gaan stimuleren. Hierdoor ontstaat er totaal geen ontspanning meer in je lichaam. Voorbeelden van dit soort voedsel zijn koffie, alcohol en suiker. Let er dus goed op dat je dit met mate eet en drinkt.

Massage is ook een manier van ontspannen, deze hebben namelijk een directe impact op je zenuwstelsel. Het creatief denken en doen zorgt ook voor ontspanning; kleuren, knutselen of muziek maken. Lekker koud douche is ook heel erg goed voor je lichaam en ontspanning. Zorg er vooral voor dat je iets doet waar je je goed bij voelt. Voor iedereen is ontspanning namelijk iets anders!

Lees hier meer over de geschiedenis van massage.

Lees ook:  Gewrichtspijn

Meer nieuws