Zo behoud je een goede hygiëne in de sportschool

Casper Doorn
Casper Doorn
18 mei 2021

Ben jij een fanatieke sporter die een paar keer per week in de sportschool te vinden is? Dan zal het je niet verbazen dat sportscholen een echte broeihaard van bacteriën zijn. Heel plat gezegd ben je keihard aan sporten in een ruimte vol met zwetende mensen die allemaal gebruik maken van dezelfde apparatuur. Let je niet goed op of is je weerstand iets lager dan normaal, dan is het verstandig om net iets beter op de hygiëne te letten. Je wilt toch ook écht fit de sportschool weer uit lopen na een work-out? Lees verder voor handige tips.

Vermijd de sportschool als je ziek of verkouden bent

Als je je niet helemaal lekker voelt dan kun je in principe nog gewoon gaan sporten, maar voor andere is het niet echt fijn. Zelf zou je het ook geen fijne gedachte vinden te sporten naast iemand die je mogelijk kan aanstreken. Daarnaast is sporten helemaal niet goed voor je herstel. Al je energie gaat op aan het sporten, energie die je lichaam hard nodig heeft om te herstellen. Door te sporten verleng je dus eigenlijk alleen de periode waarin je je minder goed voelt. Daar komt dan ook nog eens bij kijken dat je minder goed presteert omdat je niet helemaal gezond bent. Je lichaam even rust gunnen is het beste wat je kunt doen. Even rustig op de bank zitten met een voetmassage apparaat is het ultieme rustmoment dat je echt wel verdient hebt. Kun je het echt niet laten om te sporten? Dan is een korte work-out thuis een prima oplossing!

Was regelmatig je sportkleding

Het komt nog wel eens voor dat mensen hun sportkleding een tweede keer dragen wanneer ze de eerste keer niet zo gezweet hebben. Ondanks dat hier heel onschuldig over gedacht wordt, is het geen goed idee. De reden hiervan is dat sportkleding doorgaans gemaakt is van synthetische stof, daar komt nog eens bij dat het strak om het lichaam heen zit en dus al het zweet opvangt. Ook al denk je niet veel gezweet te hebben de eerste keer, zitten er toch oude zweetdeeltjes in de kleding. Als je sport krijg je het warm, waardoor huidporiën gaan openstaan. Als oude zweetdeeltjes hierin terecht komen wat zeer waarschijnlijk is door strakke kleding, heb je een vergrote kans op acne en ander soort huidirritaties.

Hoe kom je van kalknagels af?

Wat hebben kalknagels met de sportschool te maken? Meer dan je zou denken. Kalknagels staan ook bekend als schimmelnagels en laten schimmels nu net heel veel houden warme en vochtige plekken. Jouw zweetsokken en schoenen tijdens het sporten zijn daarom een perfecte broedplaats. Ook de vochtige douchehokjes zijn een echte broedplaats, draag daarom áltijd slippers tijdens het douche! Sport je veel? Dan is het afwisselen of goed laten luchten van sportschoenen slim om kalknagels te voorkomen. Toch kan het voorkomen dat je ineens last krijgt van een kalknagel. Heel veel mensen hebben last van kalknagels, maar hoe kom je van kalknagels af? Daar zijn heel veel verschillende methodes voor. De meest effectieve is toch wel ProtectAir, de bestverkochte kalknagel behandeling van Nederland. Toch is voorkomen nog altijd beter dan genezen. Hoe kom je van kalknagels af? Goede hygiëne en een snelle behandeling!

Lees ook:  Sporten met spierpijn

Meer nieuws