Welke soorten massages kan een massage apparaat geven?

Casper Doorn
Casper Doorn
16 mei 2023

Voordat je een massage apparaat kunt aanschaffen is het eerst belangrijk om te weten naar wat voor een massage je op zoek bent. Verschillende massage apparaten kunnen verschillende massages uitvoeren. Daarom is het wel handig om te weten welke massages er allemaal zijn. Zo weet je ook naar wat voor een massage apparaat je kunt gaan zoeken. Hieronder lees je meer over de meest voorkomende soorten massages.

Acupressur

Een acupressuur massage doet eigenlijk hetzelfde als acupunctuur. Het zorgt ervoor dat geblokkeerde acupunctuurpunten worden vrijgemaakt waardoor energie zich beter door het lichaam kan verplaatsen. Dit zou een positief effect op organen en het orgaansysteem moeten hebben.

Infrarood licht massage

Bij Infrarood lichtmassage is een licht therapie. Bij infrarood licht therapie wordt er licht in een bepaalde golflengte gebruikt. Deze vorm van therapie wordt veelal gebruikt tegen vastzittende spieren en spierpijn. Daarnaast wordt het soms ook gebruikt als ontspanningsmassage.

Klopt massage

Klopmassage is een massage techniek waarbij de vingertoppen worden gebruikt om op lichaamsdelen te kloppen. Dit zorgt ervoor dat spieren minder stijf worden en loskomen. Er zijn massage apparaten die deze beweging kunnen nabootsen.

Shiatu massage

Shiatsu massage is een massagetechniek dat zorgt voor bepaalde drukpunten op het lichaam. Deze Hierbij worden meestal draaiende bewegingen gemaakt. Ook sommige massage apparaten zijn gemaakt om deze massage techniek na te bootsen en zorgt ervoor dat bepaalde delen van je lichaam meer ontspannen.

Vibratie massage

Vibratie massage is de meest bekende massage en vrijwel alle massage apparaten hebben deze functie. Door vibratie worden je spieren warm waardoor je minder last krijg van de plek waar de vibratie plaatsvindt. Toch is het wel belangrijk om te weten dat deze vorm van massage vaak het minst effectief werkt.

Rol massage

Als laatste is er ook nog de rolmassage. Deze massage techniek vind je vaak ook terug in massagestoelen. De rol massage wordt vaak uitgevoerd met bollen die over je rug heen rollen. Dit is vooral een oppervlakkige massage die je spieren ontspannen.

lees ook Wanneer heeft een massage het meeste effect?

Lees ook:  De voordelen van een massagegun bij stijve spieren

Meer nieuws