Wat een massageapparaat kan betekenen voor jouw spieren

Casper Doorn
Casper Doorn
26 maart 2022

Als je bezig bent of gaat zijn met sport dan kom je het vroeg of laat tegen: spierpijn. Heel normaal en praktisch niet te voorkomen wanneer je sterker wilt worden. Spierpijn is een teken van je lichaam dat je spieren moeten herstellen, maar ook dat er afvalstoffen zijn opgehoopt op de pijnlijke plek, met name melkzuur. Geef je jouw spieren niet het herstel dat ze nodig hebben en ga je door de spierpijn heen trainen, dan kun je ze uiteindelijk serieus beschadigen. Het is daarom belangrijk om altijd naar je lichaam te luisteren en om jezelf een paar dagen rust te gunnen nadat je hebt getraind. Hou jij je hieraan, dan ga je beter en sterker vooruit.

Spieren en voeding

Wat je heel veel hoort is dat je proteïne nodig hebt om je spieren op te kunnen bouwen. Dit geloven veel mensen. Toch werkt het andersom ook: Als je veel rotzooi eet dan maak je het moeilijker voor je spieren om te genezen en om de afvalstoffen af te voeren. Dat is voor mensen moeilijker te geloven om de één of andere reden. Zorg dus dat je genoeg water drinkt om je afvoer goed te houden en let een beetje op wat je wilt eten. Vermijdt bijvoorbeeld suiker zoveel mogelijk om restafval en hormonen uit balans te voorkomen.

Padel Eindhoven

Als je wilt blijven bewegen, probeer dan iets te vinden waarbij je jouw hele lichaam laat bewegen en focus je niet op één spiergroep. Vooral niet de groep waar je last van hebt. Een goede sport om te doen is bijvoorbeeld padel Eindhoven. Met padel Eindhoven doe je aan cardio, gebruik je armen en benen, en kun je alles lekker loswerken. Denk dus in dit soort sporten waarbij je meerdere kanten op moet draaien en bewegen, zo hou je alles soepel.

padel Eindhoven

Massageapparaat

Heb je toch last van je spieren dan kan een massageapparaat veel voor je betekenen. Het versnelt het herstel door de afvalstoffen los te duwen en door te laten stromen, en verminderd pijn binnen enkele minuten. Tegenwoordig heb je een massageapparaat in elke vorm, bijvoorbeeld voor je nek of je voeten. Ook een massage pistool is een hele fijne oplossing. Heb je geld voor een behandeling of zit het in je verzekering, dan is een massagetherapeut of een sportmasseur misschien nog wel de beste optie. Deze weten tenslotte precies hoe ze je het beste kunnen helpen.

Voorkomen

Extreme spierpijn kun je beter voorkomen dan genezen. Zoals eerder al aangegeven kan dit het beste door rekening te houden met voeding en rust te nemen. Daarnaast kun je actief spierpijn en blessures voorkomen door aan warming-up en cooling-down te doen. Hiermee strek je de spieren zodat ze een betere inspanning kunnen leveren en laat je ze ontspannen na de zware inspanning. Probeer dit dus in je routine in te brengen.

Lees ook:  Warmte of kou: welke therapie is het beste voor jouw spieren?

Meer nieuws