Spierherstel bevorderen

Casper Doorn
Casper Doorn
1 juni 2021

Iedere fanatieke sporter weet hoe erg spieren pijn kunnen doen na een goede training. Spierpijn kan soms zo lang pijn doen dat je er na drie volle dagen nog steeds last van hebt. Dit kan natuurlijk je toekomstige trainingen benadelen. Onze spieren hebben nu eenmaal een bepaalde tijd nodig om helemaal te herstellen. Als je bijvoorbeeld veelt doet fitnessen en je doet vaak een push, pull en legs training dan train je in principe zes dagen per week. Je begint op maandag met een pushtraining dus borst, schouders en triceps. Als dit een zware training is geweest dan kan het soms voorkomen dat je op donderdag nog steeds last hebt van deze spiergroepen. Waardoor je tweede pushtraining waarschijnlijk minder zal zijn dan de eerste. Nu hebben wij een aantal tips voor je om dit te voorkomen!

Weet wat je binnen krijgt

Als fanatieke sporter weet je hoe belangrijk het is om de juiste voeding te consumeren. Als je dit niet doet train je ten eerste voor niks en ten tweede zal je spierherstel ook langer duren. De voeding die wij consumeren zorgt ervoor dat onze spieren sneller herstellen en groeien. Je kan voeding zien als de bouwstenen van onze lichamen. Als je niet weet wat erin gaat dan zal je lichaam zich ook niet kunnen weren tegen ziektes of sneller herstellen. Door precies te weten wat je binnen krijgt zal je ook spierherstel bevorderen. Door je lichaam de juiste voeding te geven, geef je je lichaam de juiste bouwstenen om sneller en beter te herstellen. Weet je niet wat voor voeding je moet consumeren? Dan kan het een idee zijn om contact op te nemen met een voedingscoach.

Een voedingscoach

Het is begrijpelijk dat veel mensen niet weten wat ze precies moeten eten om af te vallen of bij te komen. Het kan ook erg lastig zijn en soms verwarrend, je kan zomaar iets van iemand anders pakken, maar dit is vaak niet op jouw lichaam afgestemd. Ieder lichaam is anders en reageert anders op bepaald voedsel. Samen met een voedingscoach kan je kijken wat je precies moet eten om af te vallen of bij te komen. Een voedingscoach houdt vaak rekening met je lengte, leeftijd, levensstijl en wat je doelen zijn. Een voedingscoach kan net dat duwtje in de rug zijn wat je nodig hebt om je doelen te behalen.

Spierherstel bevorderen met een massage

Je kan spierherstel ook bevorderen met een massage of massageapparaat. Een goede massage kan knopen losmaken en zorgen dat je bloedsomloop verbeterd. De doorbloeding zorgt ervoor dat afvalstoffen uit je lichaam en vooral op plek wat pijn doet gefilterd wordt. Deze afvalstoffen kunnen zich ophopen en zo voor ontstekingen zorgen. Het zal niet altijd uitlopen in een ontsteking, maar als de afvalstoffen afgevoerd worden kan spierherstel ook bevorderd worden. Een masseur of massageapparaat, zoals de massage gun kan hier een goede oplossing voor zijn.  

Lees ook:  Wanneer heeft een massage het meeste effect?

Meer nieuws