Simpele én leuke verjaardag!

Casper Doorn
Casper Doorn
22 november 2021

Soms lijkt het wel een aftroeven van elkaar. Wie houdt de beste verjaardag, met de beste hapjes. Zie je er ook tegenop? Jouw verjaardag vieren? Begrijpelijk. Als iedereen de lat zo hoog let, is het eigenlijk bijna geen feestje meer. Gelukkig is er een remedie: een verjaardag die zowel simpel als leuk is.

Voorkom stress

De meeste stress ontstaat als je van alles van jezelf moet. De hapjes moeten perfect zijn, de aankleding moet perfect zijn. En, je wilt met de gastenlijst niemand voor het hoofd stoten. Dus je nodigt enorm veel mensen uit, ook diegene waar jij niet op zit te wachten.

Natuurlijk kom je er soms niet helemaal onderuit, maar je kunt vaak makkelijk mensen niet uit te nodigen, door te zeggen dat je jouw verjaardag dit jaar in hele kleine kring viert. En, doe dat dan ook!

 Want, dat is de ultieme remedie tegen te veel stress. Nodig een klein clubje uit, waarvan jij geen stress krijgt. Mensen die jou ook prima vinden, als je met bitterballen, kaasblokjes en komkommer komt aanzetten.

Er zitten zoveel voordelen aan een kleinschalige verjaardag. Je spreekt de mensen ten eerste eindelijk weer eens echt. En, je kunt zelf ook nog even zitten en genieten van jouw verjaardag.

Zorg ervoor dat je vrij hebt wanneer jij de verjaardag viert en de dag erna. Zo heb je ook rustig de tijd om de boel weer op te ruimen.

Tapas hapjes maken

Je hoeft het natuurlijk niet bij worst, kaas en bitterballen te houden. Als jij juist ontzettend leuk vindt om tapas hapjes te maken, doe dat dan vooral. Het enige dat je ervoor moet doen is: tijd vrijmaken. Er zijn genoeg recepten voor tapas hapjes maken en je kunt ook tapas hapjes maken die ook nog eens gezond zijn. Als je dat wil.

Ook kun je ervoor kiezen om bijvoorbeeld een spelletjes avond te houden. Denk bijvoorbeeld aan kaarten, darten, tafeltennissen, sjoelen en Twister. Te veel werk? Vraag iedereen om een spel mee te nemen en laat je verrassen. Heeft iemand geen spel? Vraag dan een spel voor jouw verjaardag. Dan heb je ook meteen wat voor de volgende verjaardag, als het goed bevalt.

Lees ook:  De voordelen van een home gym

Meer nieuws