Je voeten hebben dagelijks veel te voorduren, je zet er dagelijks heel wat stappen mee. De spieren kunnen dan ook amper bewegen in alle strakke schoenen die wij dragen waardoor ze weinig beweging krijgen. Voeten hebben meer invloed op je lichaam dan je denkt. Volgens Oosterse geneeswijzen vertellen je voeten wat er in je lichaam en geest omgaat. Zo is de rechtervoet je rationele kant en je linkervoet je emotionele kant. Onder je voet zitten verschillende drukpunten die in je verbinding staan met de rest van je lichaam. Door bepaalde punten onder je voet te stimuleren kun je bepaalde blokkades in je lichaam opheffen, het gevolg hiervan is dat er weer energie vrij kan stromen.

De voordelen

Tijdens een voetmassage ontspannen je spieren, dit werkt ook positief op geest. Je focust op je lichaam en je vergeet even alle stress. Wanneer je rust ervaart houdt het stresshormoon cortisol je niet meer wakker, met als gevolg dat je beter kunt slapen. Ook worden er geluksstofjes zoals serotonine en dopamine verhoogt wat zorgt voor een beter humeur. Als er op drukpunten onder je voet wordt gedrukt kan er weer energie gaan stromen en vermindert de pijn van lopen, rennen of slenteren. Door verschillende onderzoeken is gebleken dat massages bijdragen aan een betere werking van je immuunsysteem. Het toenemen van witte bloedcellen tijdens zo een massage zorgt ervoor dat er interne ziekteverwekkers bestreden kunnen worden. Een voetmassage is dus meer dan een ontspannend moment voor jezelf!

Een schimmelnagel

Vind je het niet prettig om een massage te nemen omdat je een schimmelnagel of kalknagel hebt? Een schimmelnagel is een schimmelinfectie van een huidschimmel dat je nagel aantast. Dit kan gebeuren als je bijvoorbeeld bij het zwembad op je blote voeten loopt. Meestal krijg je last van een schimmelnagel als je een slechte weerstand hebt. Een schimmelnagel is makkelijk te behandelen, dit kun je doen door azijn of thea three olie te gebruiken. Een van de betere producten is ProtectAir, deze kunnen de behandelingstijd namelijk verkorten. Zo kun jij snel weer genieten en ontspannen tijdens een voetmassage.

Lees ook:  Waarom een massage helpt bij spierherstel

Meer nieuws