5 redenen waarom een massage goed is voor je gezondheid

Casper Doorn
Casper Doorn
21 december 2021

Gezond leven gaat verder dan alleen sporten en gezond eten. Bij een gezond leven is het belangrijk dat er een goede balans is tussen gezond eten, voldoende beweging en genoeg ontspanning.

Ontspanning

Dat gezond eten en sporten belangrijk is voor je gezondheid dat is algemeen wel bekend. Iets wat we vergeten is: ontspanning. Veel mensen nemen niet voldoende tijd om te kunnen ontspannen. Terwijl het nodig is om te ontspannen en voldoende rust te nemen wanneer dat nodig is.

Wanneer we in drukke tijden onvoldoende ontspannen en ons lichaam geen rust geven, kan dit zorgen voor lichamelijk en zelfs geestelijke klachten. Vooral langdurige stress is slecht voor je gezondheid.

Ontspanning kan van alles zijn en iedereen haalt ontspanning uit verschillende dingen. Een lange wandeling maken, even alles opzij zetten en een boek lezen, gezellig koffie drinken, een dagje naar de sauna of een heerlijke massage. Genoeg manieren om te kunnen ontspannen dus!

Gezondheidsvoordelen van een massage

Een massage kan ontspannend zijn voor zowel lichaam als geest. Echter heeft het nog veel meer gezondheidsvoordelen.

Soepele spieren

Tijdens een massage worden de spieren los gemaakt. Tevens worden de pijn in pijnlijke spieren verzacht. Zo helpt een massage bij het vinden van ontspanning. Na een massage zul je merken dat je je meteen een stuk losser en soepeler voelt.

Verbetert de bloedcirculatie

Een massage zorgt ervoor dat de bloedsomloop op gang komt. Door de massage zullen bloedvaten in de huid verwijden, waardoor het bloed makkelijker door je lichaam heen kan stromen. Hierdoor gaat er meer zuurstof naar je spieren en worden afvalstoffen sneller verwijderd uit je lichaam. Dit is met name goed wanneer je bent gaan sporten, zo zul je merken dat je sneller hersteld na het sporten en je minder last hebt van spierpijn.

Betere nachtrust

Na een massage zul je sneller en dieper in slaap vallen. Na een heerlijke massage kun je nog even nagenieten op de bank in je Black Bananas trainingspak, om vervolgens naar bed te gaan en lekker te gaan slapen. De massage zorgt ervoor dat serotonine wordt aangemaakt, wat ervoor zorgt dat je beter slaapt. Je zult het gevoel vast wel herkennen dat je een beetje slaperig en suf bent na een massage.

Verhoogt de concentratie

Een massage zorgt ervoor dat je mentaal tot rust komt. Hierdoor verbetert je concentratie na een massage. Daarom is een massage een goed idee tijdens een drukke, chaotische tijd.

Een massage maakt gelukkiger

Een massage zorgt voor een gevoel van geluk. Door een massage wordt de aanmaak van endorfine en oxytocine gestimuleerd. Deze lichaamseigen stofjes zorgen ervoor dat de stress afneemt en je je gelukkiger voelt. Ze zorgen ervoor dat je een fijn en zorgeloos gevoel krijgt. Dit voel je niet alleen zelf, je omgeving zal merken dat je straalt.

Lees ook:  Steeds meer producten vegan, ook goed voor de huid!

Meer nieuws